IJsclub Avenhorn

Jeugdschaatsen

Jaarlijks leren gediplomeerde jeugdschaatsbegeleiders, opgeleid door de KNSB, kinderen van 7 t/m 12 jaar schaatsen. De lessen worden gegeven op ijsbaan De Westfries in Hoorn aan de hand van schema’s en natuurlijk staat plezier voorop.

De lessen starten om en nabij de kerstvakantie en na ca. 11 lessen, schaatsen de kinderen af en ontvangen een schaatsvaardigheidspaspoort. Natuurlijk proberen de begeleiders de kinderen zodanig te begeleiden, dat ze elk jaar een niveau hoger kunnen komen (of misschien zelfs wel 2 of 3!). De lessen zijn op zaterdagochtend van 8.55-9.55 uur.

U dient zelf voor vervoer van en naar de ijsbaan te zorgen. Tip: probeer samen te rijden met vriendjes/vriendinnetjes of buurtkinderen).

De kinderen die meedoen aan het jeugdschaatsen, kunnen zich opgeven om mee te doen aan de jeugdwedstrijd, georganiseerd door de ijsbaan. Hiervoor ontvangen de jeugdschaatsers tijdig een bericht.

Mocht er voldoende natuurijs zijn, dan worden de lessen verplaatst naar ’t Troontje. Ook hiervan ontvangt u tijdig bericht.

U kunt uw zoon of dochter opgeven aan de hand van het online inschrijfformulier of op de inschrijf- en informatieavond op vrijdag 26 november van 19.00 tot 20.00 uur in Villa Groet Avenhorn. Op deze avond maken we kennis met elkaar en krijgt u informatie over materiaal en de invulling van de lessen.

Net als vorig jaar gaan we de lessen weer samen met IJsclub De Goorn verzorgen. 

Nog geen lid?

Geen probleem, neemt u dan even contact met ons op om uw lidmaatschap te regelen. U kunt dit doen door het contactformulier op de website in te vullen én te versturen. Voor een paar euro per jaar bent u al lid! 

Kijk voor filmpjes over het schaatsvaardigheidspaspoort op KNSB schaatsvaardigheidstesten.

error: Content is protected !!